Het kloppend hart van Waterland
Live

Dé winkel in Ilpendam officieel en feestelijk geopend

Gepubliceerd: Dinsdag 06 september 2022 16:04

Dé winkel in Ilpendam officieel en feestelijk geopend

Zaterdag 27 augustus 2022 werd dé winkel in Ilpendam officieel en feestelijk geopend.

De winkel zag er prachtig uit. Opnieuw geschilderd en met veel oog voor details was de winkel volledig ingericht. Binnen stonden de welkomstpakketten klaar en buiten stond het podium, het springkussen, de ijsjes voor de jongsten en een tafeltje met chocoladetraktaties voor de ouderen.

Vanaf 9.30 verzamelden zich al steeds meer mensen. Om 10.00 nam Annemieke Schollaardt het woord. In vlotte bewoordingen werd de geschiedenis van de winkel geschetst en vooral de gebeurtenissen vanaf 21 maart jl. toen de winkel dreigde te verdwijnen. Daarna loofde burgemeester Marian van der Weele het prachtige initiatief dat de gemeenschap van Ilpendam had genomen door op deze manier de winkel in stand te houden. En daarna was het moment aangebroken om de naam van de winkel te onthullen. 

Burgermeester Van der Weele en wethouder Roland Wolters mochten de doeken voor de twee ramen wegtrekken en daar stond tot ieders verassing en blijdschap de oorspronkelijke naam Anne & Co. 

Omroep PIM was bij de opening aanwezig en sprak onder andere met een diep ontroerde Anne Le Gloahec, de voormalig eigenaar en uitbater van Anne & Co.

Het is voor een ieder mogelijk om dit initiatief te steunen door vriend te worden van de winkel. Ook zijn er in de winkel nog welkomstpakketten te koop. Het vernieuwde Anne & Co is een prachtig voorbeeld van een buurtinitiatief dat enorm veel respect verdient. 

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services