Het kloppend hart van Waterland
Live

CWW verdeelt € 20.000 onder 30 maatschappelijke initiatieven

Gepubliceerd: Zaterdag 29 april 2017 21:36

CWW verdeelt € 20.000 onder 30 maatschappelijke initiatieven

Elk jaar stelt de Coöperatie Windenergie Waterland (CWW) een bedrag van € 20.000,- beschikbaar voor allerlei initiatieven en activiteiten in de gemeenten Edam-Volendam en Waterland. In het Weeshuis in Monnickendam werden de sponsorbijdragen uitgereikt.

De molens bij de Nes maken winst, en de coöperatie verdeelt dat onder de Stichting Duurzaam Waterland, die dat geld gebruikt om "het gebruik en bewustzijn van duurzame energie in de gemeenten Waterland en Edam-Volendam te bevorderen". Verder stelt de CWW elk jaar een sponsorbedrag beschikbaar voor maatschappelijke initiatieven. In Het Weeshuis was dat laatste aan de beurt. Maar liefst meer dan 40 aanvragen waren bij het sponsorcomité binnengekomen; en daarvan zijn er ruim 30 toegekend.

Voorzitter Wouter Tillemans opende de avond met een kort verhaal over de CWW en de toekomst. Daarna was het woord aan het comité. Dat bestaat uit Frank Dutman en Petra Meijssen en zij hebben de dankbare taak het geld zo goed mogelijk te verdelen. Maar het is meer dan leuk geld geven. Er wordt kritisch gekeken of het wel een algemeen doel dient, of het in het gebied valt en of het verschillende doelgroepen bereikt.

Omroep PIM viel ook in de prijzen. Er was een aanvraag gedaan om een sterke computer aan te schaffen die het “editen” van de programma’s mogelijk maakt. PIM groeit en er zijn meer vrijwilligers bezig met het samenstellen van programma’s. Op deze manier wordt de productie van items wel iets gemakkelijker.

Naast PIM werden er nog zo’n 30 andere aanvragen toegekend. Een kleine opsomming zonder volledig te zijn: een aantal sportverenigingen die jeugdactiviteiten willen promoten; allerlei culturele initiatieven van Tuintonen tot zangkoren. Ook Huis aan het Water kreeg een bedrag, de buurtbus ook, en de werkgroep Archeologie, en Pieter Pereboom voor zijn website met Marker Nieuws. Het Middeleeuws Genootschap kreeg een donatie voor herstel van het Sinterklaasdoek, de sluiswachters kunnen hun hesjes kopen, de kinderen gaan spelen in het Speeltorenmuseum, en ook in de speeltuin. En tenslotte het Sinterklaas comité, want dat let op de kleintjes.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services