Het kloppend hart van Waterland
Live

Cursus 'Ontspannen zwanger & voorbereid bevallen’ bij GGD Zaanstreek-Waterland

Gepubliceerd: Dinsdag 20 december 2022 11:04

Cursus 'Ontspannen zwanger & voorbereid bevallen’ bij GGD Zaanstreek-Waterland

Foto: Verloskundigen-HHW

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Misschien is de cursus ‘Ontspannen zwanger & voorbereid bevallen’ die GGD Zaanstreek-Waterland organiseert bij Fysiotherapie Purmer-Zuid in Purmerend iets voor jou? Deze start op woensdag 15 februari 2023 om 19.15 uur.

De cursus bestaat uit tien lessen: zeven lessen vóór de bevalling (waarvan één partnerles) en drie erna (met onder andere een les van een pedagogisch adviseur). 

Tijdens je zwangerschap wil je ontspannen zijn. Daarnaast moet je je lijf en spieren ook goed onderhouden tijdens de zwangerschap en als voorbereiding op de bevalling. Je wilt ook weten wat je te wachten staat bij de bevalling en als je baby er is.
In de cursus ‘Ontspannen zwanger en voorbereid bevallen’ leren we je oefeningen die je zelf tijdens de zwangerschap kunt doen. Verder gaan we uitgebreid in op ontspannen, bekkenbodemspieren, weeën, ademhaling tijdens de bevalling en ouderschap.

Je krijgt tijdens de cursus ter voorbereiding ook informatie over de bevalling. Wat kun je straks doen om de weeën op te vangen? Welke pershouding kun je aannemen? Hoe kun je je ademhaling gebruiken tijdens de bevalling?

Meer informatie en aanmelden: www.cursusbureauzaanstreek.nl

Bron: GGD Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services