Het kloppend hart van Waterland
Live

Culinaire hoogstandjes tijdens Broekelicious

Gepubliceerd: Donderdag 11 oktober 2018 21:19

Culinaire hoogstandjes tijdens Broekelicious

Foto: Omroep PIM

Vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober stond het 2-jaarlijks evenement Broekelicious op het programma. Op 3 locaties konden bezoekers genieten van heerlijk eten, muziek en theater.

Iedereen kent het karakteristieke theehuis aan het Havenrak maar weinig Broekers zijn ook daadwerkelijk in het theehuis geweest. Speciaal voor Broekelicious opende de eigenaren de deuren voor het thema Oesters & Bubbels. Bezoekers werden getrakteerd op verschillende soorten oesters die werden aangevuld met een heerlijke champagne.

In de Hervormde of Sint-Nicolaaskerk stond een culinair hoogstandje op het programma. Chef kok Marieke Kuen Jesse trakteerde bezoekers op een heerlijke pasta in de vorm van de 2 klimdoeken die in de kerk waren opgehangen. Milou van Onna van Luchtacrobatiek Purmerend verzorgde een optreden waarbij zij tot ruim 6 meter hoogte klom. In de klimdoeken, ook wel tissues genoemd, liet zij acrobatische kunsten zien en daarmee wist zij het publiek muisstil te krijgen.

Om vernieuwend te blijven was er dit jaar voor gekozen om masterclasses te organiseren. Naast de thema's Oesters & Bubbels en Culinair Hoogstandje stond in het Broeker Huis als masterclass Heel Holland Bugs op het programma. Het is een gerecht waar je zelf niet heel snel aan zal denken maar insecten zitten vol met proteïnen, oftewel eiwitten, en zijn daarmee heel gezond en ook heel nuttig.


Als het aan de organisatie ligt dan komt Broekelicious over twee jaar weer terug maar waarmee? Dat is nog niet duidelijk. Maar wat wel duidelijk is is dat het ongetwijfeld net als deze editie weer van een hoog niveau zal zijn, zowel op het gebied van eten als van theater.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services