Het kloppend hart van Waterland
Live

Crowdfundactie gestart voor AED in de Binnengouw

Gepubliceerd: Donderdag 15 november 2018 12:39

Crowdfundactie gestart voor AED in de Binnengouw

Miriam Stalenberg is in haar buurt, de Binnengouw in Monnickendam, een crowdfundingactie gestart om ervoor te zorgen dat er daar een AED komt te hangen.

Waarom een BuurtAED actie?
Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. Miriam Stalenberg, initiatiefnemer van de actie: "In onze buurt hebben we geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat moet veranderen, vind ik. Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Met een BuurtAED maakt men de buurt dus veiliger."

Het BuurtAED-pakket
Met deze actie wordt geld ingezameld voor een totaalpakket waarbij een Philips HeartStart FRx AED in een stevige buitenkast wordt bevestigd met daarbij een contract voor 5 jaar onderhoud en service.

Samen geld bij elkaar brengen
Het geld inzamelen gebeurt via het crowdfundingplatform BuurtAED.nl. BuurtAED.nl is een initiatief van de Hartstichting en Philips, om Nederland (hart)veiliger te maken. Met een speciale bijdrage van Philips krijgt men 976 euro korting. Miriam Stalenberg: "Wij zamelen nog 1499 euro in. Met zijn allen moet dat lukken! Elke bijdrage – groot of klein – is waardevol."

Onze buurt (hart)veiliger: zo werkt dat
De BuurtAED komt te hangen aan een buitenmuur in de wijk. Hij wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. Zodra iemand in de buurt 112 belt bij een hartstilstand worden dan burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen. Daarom is een AED in de buurt zo belangrijk. Het zou zomaar jouw leven of dat van je buren kunnen redden!

Miriam Stalenberg is zelf WHBO/BHV instructeur en heeft een speciale actie om de crowdfundactie heen bedacht. Miriam: "Om deze actie tot een succes te maken wil ik iedereen die een bijdrage levert van meer dan 50 euro een gratis reanimatiecursus aanbieden. Hoe meer mensen kunnen reanimeren en weten hoe zij een AED moeten gebruiken, hoe veiliger het wordt in de buurt."

De link naar de crowdfundactie is: www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-munnikplaat-1141-monnickendam/updates

Meer weten over deze actie?

Dan kunt u contact opnemen met Miriam Stalenberg via 06-30172162 of per e-mail op info@bhvfabriek.nl.

Bron: Miriam Stalenberg

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services