Het kloppend hart van Waterland
Live

Creatieve museumdagen voor kinderen in Kerstvakantie

Gepubliceerd: Zaterdag 21 december 2019 12:24

Creatieve museumdagen voor kinderen in Kerstvakantie

Foto: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam heeft ook dit jaar in de kerstvakantie weer creatieve workshops en spannende activiteiten voor kinderen. Zij kunnen meedoen aan drie creatieve middagen (6-12 jaar) of elke dag de spannende Museumspeurtocht oplossen en kleine kinderen kunnen zich als vanouds uitleven in het Ontdekhuisje van de Juniorzaal.

Op vrijdagmiddag 27 december is er de workshop “Experimenteren met verftechnieken” en krijgen de kinderen uitleg over de drie primaire kleuren. Daarna kunnen zij lekker zelf aan de slag met een druktechniek een prachtig kunstwerk maken. In het nieuwe jaar op donderdagmiddag 2 januari creatief knutselen in de workshop “Winterthema – werken met natuurlijke materialen”. Zij mogen hun eigen kunstwerk maken van dennenappels, bladeren en takken. Zoals een winterlandschap met prachtige kleuren en roodborstjes in een boom. Tenslotte kunnen zij op vrijdag 3 januari meedoen aan de workshop “Portretten en dieren schilderen” en na wat inspiratie in de Kunstzaal gaan zij zelf aan het werk en krijgen hun kunstwerk ingelijst mee naar huis.


Voor de echte speurneuzen (7-12 jaar) is er elke dag de spannende museumspeurtocht om op te lossen. De vragen leiden de speurneuzen door het hele museum en zo vinden zij de antwoorden. Op de middagen zonder workshops kunnen de kleintjes gewoon spelen in het Ontdekhuisje, oude verkleedkleren aandoen of de verrassende combinaties van de memorykast proberen te vinden.

De workshops starten om 13.30 en eindigen om 15.30 uur, er is begeleiding aanwezig en het museum zorgt voor materiaal om te knippen, plakken en verven. Graag reserveren voor deelname aan de gekozen workshop via info@despeeltoren.nl of bij de balie van het museum. Per middag kunnen maximaal 12 kinderen aan de workshops meedoen.

Waterlandsmuseum de Speeltoren aan het Noordeinde 2-4 in Monnickendam is in de Kerstvakantie geopend op maandag van 13.00 – 17.00 en dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur, m.u.v. 1e kerstdag en Nieuwjaarsdag. Meer info: www.despeeltoren.nl

 

Bron: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services