Het kloppend hart van Waterland
Live

Cor Witter neemt na 27 jaar afscheid als voorzitter van Volkstuinvereniging

Gepubliceerd: Vrijdag 01 maart 2019 15:03

Cor Witter neemt na 27 jaar afscheid als voorzitter van Volkstuinvereniging

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van Volkstuinvereniging Monnickendam nam voorzitter Cor Witter na 27 jaar afscheid. Wethouder Bas ten Have en Lucie van Vliet-Berndsen kwamen langs om hem even extra in het zonnetje te zetten.

Cor Witter is naast voorzitter ook secretaris van de Volkstuinvereniging. Daarnaast was hij jarenlang verantwoordelijk voor de redactie van het Verenigingsblad, en verzorgde hij de uitgifte van de tuinen. Maar eigenlijk kende iedereen Cor als manusje-van-alles. Niets was hem te gek.

De jaarlijkse ledenvergadering vond plaats in gebouw Samuel in Monnickendam. Speciaal voor de gelegenheid waren niet alleen de huidige leden, maar ook een groot aantal oud-leden uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Wethouder Bas ten Have was namens de gemeente aanwezig om Cor te bedanken voor zijn inzet al die jaren. Andre Geluk wordt de nieuwe voorzitter.De Volkstuinvereniging telt 61 leden waaronder 80 volkstuinen van zo'n 100 m2 per stuk zijn verdeeld. Tegenwoordig zijn er ook veel jonge mensen die voor hun gezin biologisch willen verbouwen. En dat is toch allemaal niet zo makkelijk, want een volkstuin vergt veel onderhoud. Gelukkig is er bij de Volkstuinvereniging altijd wel een oudere tuinder te vinden die klaar staat voor advies. Al met al heeft de populariteit van de volkstuinen er ook voor gezorgd dat er inmiddels een wachtlijst is voor de volkstuinen.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services