Het kloppend hart van Waterland
Live

Cor gaat fietsen voor een nieuwe auto. Helpt u hem op weg?

Gepubliceerd: Zondag 13 mei 2018 16:34

Cor gaat fietsen voor een nieuwe auto. Helpt u hem op weg?

Foto: Omroep PIM

Om geld op te halen voor de aanschaf van een rolstoelbus gaat de 38-jarige Cor Martis uit Monnickendam in september in 6 dagen van Maastricht naar Monnickendam fietsen. PIM ging langs bij Cor en sprak met hem over de actie.

Cor Martis is een 38-jarige inwoner van Monnickendam. In augustus 2002 heeft hij als gevolg van een noodlottig ongeval, een cervicale dwarslaesie op C5 niveau opgelopen. Hierdoor is hij volledig rolstoelafhankelijk geworden, met zeer beperkte arm/hand-functie. 

Door de jaren heen heeft hij dit, met veel inzet, hard werken en doorzettingsvermogen, een plekje kunnen geven en de draad weer opgepakt. Inmiddels woont hij alweer bijna 14 jaar zelfstandig, samen met zijn hulphond Bruce en heeft hij de beschikking over een aangepaste auto. 

Zijn aangepaste auto heeft een grote rol in zijn revalidatieproces gespeeld. Met deze auto heeft hij namelijk een deel van zijn vrijheid en zelfstandigheid hervonden. Sommige dingen die vroeger zo vanzelfsprekend waren, kan hij weer doen dankzij zijn auto, zoals een onverwachts bezoek aan familie of vrienden, winkelen, uitgaan en op vakantie gaan.

Deze auto heeft hij ooit voor een zacht prijsje kunnen overnemen van een familie, die hem dit echt gunde. Inmiddels is de auto alweer 22 jaar oud en is hij aan vervanging toe. Helaas voorziet zijn financiële situatie hier niet in. Ondertussen lopen de jaarlijkse kosten van de auto steeds verder op. 

Vandaar zijn besluit om een beroep te doen op zijn medemens. Hij gaat vanuit Maastricht 280 km naar Monnickendam fietsen. Doordat iedereen de reis kan sponsoren, hoopt hij een bedrag van € 35.814,65 bij elkaar te fietsen. Dit bedrag kan hij dan bij het geld leggen, wat hij met zijn beperkte middelen al bij elkaar heeft gespaard.

Het ideale streven is een nieuwe of jonge occasion Ford Transit Custom, zodat hij daar weer vele jaren met veel plezier mee vooruit kan. Zoals u zult begrijpen, zijn de kosten hiervan helaas aanzienlijk. Als dit niet haalbaar blijkt, zal hij zeker niet getreurd uitkijken naar een ouder type of ander merk/model. Zijn motto is dan ook:
Aangepast fietsen vanuit Maastricht Is niet licht,
Maar Cor die gaat voor een rolstoelbus op maat.

Voor meer informatie, en hoe u hem kunt helpen: www.helpcoropweg.nl

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services