Het kloppend hart van Waterland
Live

Concert StarkLinnemann Quartet in de Broeker Kerk

Gepubliceerd: Dinsdag 06 november 2018 09:44

Concert StarkLinnemann Quartet in de Broeker Kerk

Foto: Broeker Kerk

Het StarkLinnemann Quartet speelt op 18 november in de Broeker Kerk Moessorgski's geliefde Schilderijententoonstelling in een bewerking voor kwartet. Het is een hercompositie waarin klassieke muziek, jazz en wereldmuziek samenkomen.

StarkLinnemann
Een dag na hun optreden in het Concertgebouw komt StarkLinnemann naar Broek in Waterland. Het is een band die verrassende muziekstijlen kiest en bij dit concert is dat door Pianist en componist Paul Stark heel ver doorgevoerd. Extreme contrasten beloven een bijzondere muzikale belevenis. Saxofonist Iman Spaargaren bespeelt ook de klarinet en basklarinet, Vasilis Stefanopoulos bespeelt de contrabas maar gebruikt ook effectpedalen. Drummer en co-leader Jonas Linnemann breidt zijn verzameling percussie-instrumenten tot het uiterste uit.

Schilderijententoonstelling
Moesorgski's Schilderijententoonstelling heeft door zijn beeldende kracht en oorspronkelijkheid altijd al tot de verbeelding gesproken. Het is niet voor niets het meest bewerkte muziekstuk uit de geschiedenis. In de harmonie- en fanfarewereld is het bekend en zelfs de rockband Emerson, Lake & Palmer maakte er een bewerking van. Stark bewerkte het stuk tot 'Universal Crossover Music': vele muziekstijlen smelten samen tot één muziekstuk. Het ene moment luister je naar verstilde klassieke muziek, dan opeens komt er een fragment voorbij waarin je je met enige fantasie in een gezellige jazzclub begeeft. Zo kunnen tijdens dit concert kunnen liefhebbers van klassieke muziek, jazz en wereldmuziek met elkaar kennismaken.

Zondag 18 november in de Broeker Kerk, aanvang 15.00 uur. Vanaf 14.00 uur en ook na afloop bent u welkom om gezellig wat te drinken.

Meer informatie: www.broekerkerk.nl/agenda.
 
Bron: Broeker Kerk

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services