Het kloppend hart van Waterland
Live

Concert Cantorij Monnickendam verplaatst naar Opstandingskerk

Gepubliceerd: Zaterdag 20 november 2021 09:13

Concert Cantorij Monnickendam verplaatst naar Opstandingskerk

Foto: Cantorij Monnickendam

De koren Concertkoor GrootNoord en Cantorij Monnickendam geven vanmiddag om 15.30 uur een gezamenlijk concert (gratis toegang en een deurcollecte na afloop) in de Opstandingskerk in Monnickendam. Let op: het concert is verplaatst! Het concert zou eerst om 15.00 uur in de Grote Kerk plaatsvinden. Het concert begint iets later, zodat mensen die voor de Grote Kerk staan, tijd hebben om naar de juiste locatie te lopen.

Messiah-in-een-uur
De mooiste koren en aria’s uit de Messiah, samen met drie prachtige koordelen uit de Hohe Messe van Bach. En dat alles in één uur.

De wereldberoemde Messiah trekt elk jaar ontelbare bezoekers. Geen wonder: wie kent bijvoorbeeld niet het Halleluja, waarvoor in de Engeland traditie het publiek zelfs massaal gaat staan. Nu we na de lange corona-beperkingen weer voor u mogen zingen leek ons dit het mooiste muzikale cadeau dat we u mogen aanbieden. Naast componist Händel mag Bach natuurlijk niet ontbreken. Zijn absolute hoogtepunt is – nog meer dan de wereldberoemde Mattheus Passion – de Hohe Messe. Uit dit meesterwerk laten wij u drie koordelen horen. Dit concertprogramma verbindt deze beide grote componisten met elkaar in één boeiend programma.

Het koor, samengesteld uit Concertkoor GrootNoord en Cantorij Monnickendam, beide onder leiding van Marcel den Dulk, wordt begeleid door een instrumentaal ensemble. Het concert wordt stijlvol gevarieerd door een viertal solistische bijdragen.

Voor concerten vanaf 6 september is een Coronatoegangsbewijs nodig. Vergeet niet dat het Coronatoegangsbewijs enkel geldig is in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Kom alleen als je geen coronagerelateerde klachten hebt.


Bron: Cantorij Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services