Het kloppend hart van Waterland
Live

Concert Cantorij Monnickendam en Concertkoor GrootNoord

Gepubliceerd: Vrijdag 20 mei 2022 09:07

Concert Cantorij Monnickendam en Concertkoor GrootNoord

Foto: Cantorij Monnickendam

Op zaterdag 11 juni om 16.00 uur voert de Cantorij Monnickendam samen met Concertkoor GrootNoord uit Amsterdam een programma van de hedendaagse Britse componist Karl Jenkins uit.

Aanvankelijk was het idee het gehele werk The Armed Man ten gehore te brengen, het stuk dat in première ging aan het begin van dit millennium en was opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo oorlog. Echter, na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne eind februari vonden de dirigent en veel koorleden het toch niet passend om op dit moment die delen uit The Armed Man die (de oproep tot) strijd beschrijven uit te voeren. Als alternatief is ervoor gekozen om de overige delen van The Armed Man samen met delen van het Requiem van Jenkins tot één programma te smeden waarin de vredes-oproep duidelijk doorklinkt. Hierbij aansluitend is ook A Ukranian Prayer aan het programma toegevoegd, een prachtig Oekraïens gebed waarbij de Britse componist John Rutter de muziek componeerde, als zijn bijdrage aan verzet tegen de gruwelijke oorlog in Oekraïne. Dit lied zal in het Oekraïens worden gezongen.

Begeleid door het Nationaal Symfonisch Orkest en onder leiding van dirigent Marcel den Dulk belooft dit een bijzondere middag te worden.

Zaterdag 11 juni 16.00 uur in de Grote Kerk te Monnickendam
Cantorij Monnickendam en Concertkoor Groot Noord
Orgel: Susanna Veerman
Dirigent: Marcel den Dulk

Meer informatie: www.cantorijmonnickendam.nl of www.grootnoord.nl.

Bron: Cantorij Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services