Het kloppend hart van Waterland
Live

Commissaris van de Koning bezoekt gemeente Waterland

Gepubliceerd: Zondag 06 november 2022 10:03

Commissaris van de Koning bezoekt gemeente Waterland

Foto: Omroep PIM

Op woensdag 2 november kwam de Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, de heer Arthur van Dijk, op ambtsbezoek in Waterland. De commissaris legt binnen zijn ambtstermijn één keer aan alle gemeenten in de provincie een ambtsbezoek af. Burgemeester Van der Weele ontving hem in het gemeentehuis in Monnickendam onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Juliana uit Marken.

Het ambtsbezoek bestond onder andere uit een gesprek met het college. In dit gesprek kwamen thema’s aan bod zoals het samenspel tussen college en raad, bestuurscultuur, regionale samenwerkingen, inwonersparticipatie en actualiteiten. Burgemeester Marian van der Weele: “We zijn verheugd dat de commissaris bij ons op ambtsbezoek komt. We hebben een gevarieerd programma samengesteld waarbij we de commissaris een goed beeld kunnen geven van onze mooie gemeente en de belangrijke thema’s die spelen.”

Daarna volgde een bezoek aan het woningbouwgebied Galgeriet met een presentatie over het nieuwbouwproject, in Bierderij Waterland. Aansluitend ging de commissaris in gesprek met een afvaardiging van de kernraden over de belangrijke onderwerpen die in hun kern/eiland spelen. Vervolgens ging de commissaris in de raadzaal van het gemeentehuis in gesprek met de raadsleden over onderwerpen als woningbouwopgaven, uitdagingen van agrariërs en de regionale samenwerking. Afsluitend vond er een persmoment plaats.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services