Het kloppend hart van Waterland
Live

College gemeente Waterland reageert geschokt op vernieling regenboogvlag en vergoedt een nieuwe vlag

Gepubliceerd: Dinsdag 13 december 2022 17:13

College gemeente Waterland reageert geschokt op vernieling regenboogvlag en vergoedt een nieuwe vlag

Foto: NH Nieuws

Afgelopen weekend is de regenboogvlag die aan de Grote Kerk van Monnickendam hing gestolen en verbrand. De vlag hing aan de toren ter ere van het Love Love concert. Het concert werd georganiseerd door de protestantse gemeente Monnickendam om de veelkleurigheid van de liefde te vieren en dominee Noordijk een hart onder de riem te steken. Het college van Waterland keurt deze vernieling ten zeerste af en biedt de protestantse gemeente een nieuwe regenboogvlag aan.

Nieuwe vlag
Het college van gemeente Waterland vindt het belangrijk dat iedereen zichtbaar zichzelf moet kunnen zijn. Juist omdat de vlag staat voor deze waarden zijn we geschokt door de vernieling. Om dit kracht bij te zetten, zullen wij voor een nieuwe regenboogvlag zorgen. Ook wordt de regenboogvlag deze week elke dag gehesen bij het gemeentehuis.

Reactie burgemeester Van der Weele
Burgemeester Marian van der Weele: “Dit vandalisme hoort niet thuis in onze gemeente. Wij tolereren niet dat door deze vernieling ook maar één inwoner zich afvraagt of hij of zij zich wel thuis mag voelen in onze gemeente. Ik was zelf aanwezig op het concert zondagavond. Daar heb ik de dominee en de organisatoren van het concert mijn steun betuigd in hun streven naar een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt. Met het veroordelen van deze actie en het aanbieden van een nieuwe vlag willen wij onderstrepen dat deze vernieling ontoelaatbaar is.”

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services