Het kloppend hart van Waterland
Live

Clubicoon Jacques Steur van SBOB twee maal onderscheiden

Gepubliceerd: Zaterdag 18 januari 2020 14:19

Clubicoon Jacques Steur van SBOB twee maal onderscheiden

Foto: Omroep PIM

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in de overvolle kantine van SDOB werd Jacques Steur in het zonnetje gezet.

Eerst werd door voorzitter Sander ten Dam het erelidmaatschap aan Jacques toegekend. Op voordracht van het bestuur en door de leden bekrachtigd met een daverend applaus. De heer Steur was erdoor geroerd. Daarna werd hij door een aantal SDOB-leden toegezongen met een speciaal voor hem geschreven lied. Daarin werden al zijn kwaliteiten op een ludieke manier vertolkt.

En toen werd het stil: locoburgemeester Astrid van den Weijenberg sprak Jacques Steur toe en aan het einde van haar verhaal kwam de grote ontknoping: de heer Steur wordt door Zijne Majesteit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het opspelden van de fraaie onderscheiding maakte wel een traantje los bij de heer Steur. En ook bij zijn vrouw en familie.

Jacques Steur heeft een lange staat van dienst bij SDOB. Meer dan 30 jaar is hij vrijwilliger bij de Broekse voetbalclub. En hij heeft vele taken en functies vervuld: lid van het bestuur, lid van vele commissies, jeugdtrainer, onderhoud van gebouw en velden. En hij is ook de bedenker van “Walking Football”, een manier van voetbal voor de oudere leden. En met succes.

SDOB heeft met deze man een grote verbinder binnen de gelederen en is daar trots op. Jacques is een voorbeeld voor vele vrijwilligers binnen en buiten de vereniging. Kortom: een clubicoon!

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services