Het kloppend hart van Waterland
Live

Cheque van 7000 euro van Tafelronde 60 Waterland voor Huis aan het Water

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 12:47

Cheque van 7000 euro van Tafelronde 60 Waterland voor Huis aan het Water

Foto: Huis aan het Water

Op Wereldkankerdag ontving Stichting Huis aan het Water een cheque van maar liefst 7000 euro van Tafelronde 60 Waterland.

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker – én dat van naasten of nabestaanden – te onderstrepen.

De Tafelronde 60 Waterland is een vereniging die onderlinge vriendschap bevordert, en tegelijkertijd stimuleert dat kennis, ervaringen en meningen veelvuldig worden uitgewisseld en die zo bijdraagt aan de ontwikkeling en ontplooiing van al haar leden. De leden zijn mannen tussen de 25 en 40 jaar met verschillende beroepen en achtergronden waarbij maatschappelijk ondernemen hoog in hun vaandel staat. Daarom organiseren ze , onder andere, éénmaal in de twee jaar een groot galadiner met een veiling. De opbrengst van deze veiling gaat naar goede doelen. Wereldkankerdag was een mooie gelegenheid om een cheque van maar liefst €7000 aan Huis aan het Water uit te reiken.

Op 15 december heeft het fantastische galadiner plaatsgevonden, met een evenzo fantastische opbrengst van de veiling, maar liefst € 21.000. Deze opbrengst wordt verdeeld over drie goede doelen.

Dave Breebaart en Alex Blaauboer beide trouwe tafelaars kwamen de cheque overhandigen voor Huis aan het Water. Namens de organisatie leggen zij uit dat ze Huis aan het Water een prachtig lokaal doel vinden. Het geld zal besteed worden aan kinderen-, jongeren en jongvolwassenen groepen, wiens ouder of broer of zus kanker hebben, of jongeren en jong volwassenen die zelf kanker hebben.

Matty Hakvoort en Karin Hoogeveen namen de cheque in ontvangst en waren super blij met de cheque en vereerd dat de tafelronde aan Huis aan het Water heeft gedacht.

De andere goede doelen zijn een aids wezen dagopvangproject in Zuid Afrika Stichting Masechaba, waarvan het geld de kinderen een veilig onderkomen krijgen, hun gezondheid gecheckt wordt en zij een gezonde maaltijd aangeboden krijgen.

Het tweede doel was Make a Wish, waar de wensen van ernstig zieken kinderen worden waar gemaakt, dat kan zijn van een dagje een prinsesje willen zijn tot aan een bezoek aan een Unox worstenfabriek.
 
Bron: Stichting Huis aan het Water

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services