Het kloppend hart van Waterland
Live

Charity Ride wielertocht voor het goede doel

Gepubliceerd: Maandag 21 juni 2021 19:43

Charity Ride wielertocht voor het goede doel

Foto: Omroep PIM

De dames en heren van Strava Club Marken hebben afgelopen weekend een topprestatie geleverd voor het goede doel. Door de coronapandemie heeft de Marker Evenementen Stichting (M.E.S.) weinig evenementen kunnen organiseren waardoor ook de inkomsten op een laag pitje staan. Gelukkig woont op Marken een grote groep fanatieke wielrenners die onder de naam "Strava Club Marken" de M.E.S. een steuntje in de rug wilden geven en zo ontstond het idee voor de Charity Ride.

De dames gingen voor een tocht van 100 kilometer door Noord-Holland en de heren kozen een tocht van 325 kilometer welke via Hoorn, Enkhuizen en Urk de heren tot aan Lemmer bracht. Vanuit Lemmer reden de heren via Harderwijk weer richting Marken. Naast de twee grote tochten was er ook een recreantentocht uitgezet. En naast de M.E.S. werd ook KWF Kankerbestrijding als goed doel gekozen. Het initiatief werd goed ontvangen door lokale ondernemers en inwoners want de donaties stroomden binnen.

Zaterdag 19 juni om 05:30 uur stapten 19 heren op de fiets voor een tocht van 11 uur pure fietstijd. De heren werden begeleid door 3 auto's die de ploeg met materiaal en eten ondersteunden. Ook was er een social media team mee welke het thuisfront op de hoogte hield van de voortgang. De ploeg met 6 dames reed om 08:30 uur uit Marken weg waarbij de verwachting was dat zij rond 15:00 uur weer terug op Marken zouden komen.

Om iedereen op de hoogte te houden van de voortgang van beide ploegen ging de M.E.S. om 14:00 uur live op YouTube met een webcam op de finish en verschillende filmpjes welke onderweg gemaakt waren. Helaas hoort tegenslag ook bij een wielertocht want de dames reden vlak voor Uitdam lek waardoor zij vertraging opliepen. Via de livestream werd heel Marken op de hoogte gehouden waardoor de dames bij aankomst door een grote menigte konden worden toegejuicht.

De heren kwamen er ook niet ongeschonden vanaf met 6 lekke banden. Desondanks wisten de heren met een gemiddelde snelheid van 29,6 km/u eerder te finishen dan gepland.

De totale opbrengst van de Marker Charity Ride wordt op 3 juli bekendgemaakt.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services