Het kloppend hart van Waterland
Live

Celloconcert van Irene Kok in Lutherse Kerk in de stille week

Gepubliceerd: Zondag 09 april 2017 13:15

Celloconcert van Irene Kok in Lutherse Kerk in de stille week

Op 11 april, de dinsdag in de Stille Week, speelt Irene Kok in de Lutherse Kerk in Monnickendam uit de fameuze cellosuites van Bach.

Sober, enkel het hoogst nodige: stilte en daarin dan het lied dat de cello zingt. Onontwijkbaar. Het is daar tussen instrument en ziel, tussen de celliste en wie gekomen is om te horen.
Op 11 april, de dinsdag in de Stille Week, speelt Irene Kok uit de fameuze cellosuites van Bach. Een klein uur, waarin de drukte van de wereld en in jezelf even hun plaats gewezen krijgen.

Celliste Irene Kok rondde in 2016 haar master studie af aan het conservatorium van Amsterdam bij Jeroen den Herder. Nu studeert ze aan de Universität für darstellende Kunst in Wien bij professor Reinhard Latzko. Ze was succesvol bij meerdere concoursen, won een eerste prijs bij het Prinses Christina concours. Ze bespeelt een Capicchioni uit Cremona, ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Het concert wordt gegeven in de Lutherse Kerk, Zuideinde 39 in Monnickendam. Het concert begint om 20.30 uur. Koffie vanaf 20.00 uur. Toegang tot het concert is vrij, wel staat er een collectebus bij de uitgang.

Bron: Kerkplein Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services