Het kloppend hart van Waterland
Live

CDA Waterland stelt vragen over het inrijden en parkeren op Marken

Gepubliceerd: Donderdag 02 juni 2016 09:10

CDA Waterland stelt vragen over het inrijden en parkeren op Marken

Vorig jaar is in meerdere raadsvergaderingen besproken het plaatsen van parkeerautomaten en de regels van parkeren en inrijden op Marken. De regels voor het parkeren en inrijden zijn bedoeld ter bescherming van de kwetsbare oude kern van Marken en zijn bewoners.

De meeste overlast en irritatie wordt ondervonden van het doorrijden van toeristen. Er wordt nog steeds niet duidelijk aangegeven, dat doorrijden alleen is toegestaan voor ontheffing houders. Hierdoor rijden er nog steeds veel toeristen door en parkeren in de woonwijken of in het oude gedeelte van Marken. CDA Waterland heeft er vorig jaar meerdere malen voor gepleit om minimaal het eerste seizoen de parkeerwachter in dienst te houden naast de parkeerautomaten. Onder andere ook om toeristen de weg te wijzen en als gastheer/gastvrouw functie.

Helaas is er nu voor gekozen om de bewoners en ondernemers op Marken te benadelen in plaats van te voorkomen, dat toeristen doorrijden. De BOA's bekeuren zelfs auto's, die geparkeerd zijn op eigen terrein. Ook ondernemers op Marken worden in hun bedrijfsvoering belemmerd en kunnen geen klanten ontvangen, omdat deze geen inrijontheffing of parkeervergunning hebben. Deze klanten moeten dan verplicht op het parkeerterrein parkeren. De ondernemers hebben hierover gesproken met de gemeente hoe om te gaan met klanten voor ondernemers. Na het gesprek hebben ze echter niets meer gehoord.

Nogmaals, de regels voor inrijden en parkeren zijn er ter bescherming van de Markers. Daarom zal CDA Waterland de volgende vragen aan de portefeuillehouders stellen in de komende raadsvergadering:
1. Hoe denkt de portefeuillehouder op korte termijn het doorrijden van toeristen te voorkomen ?
2. Welke instructies hebben de BOA's gekregen?
3. Is de gemeente nog in gesprek met de ondernemers op Marken over het inrijden van Marken voor klanten en aan welke oplossingen denkt de portefeuillehouder?
4. Wanneer komt de portefeuillehouder met een oplossing voor een deugdelijk ontheffing voor doorrijden van de bezoekers van de boer op Marken, zodat deze boer een boerencamping kan beginnen ?
5. Is er reeds bekend hoe de inkomsten dit jaar van het parkeerterrein zich verhouden tot de vorige jaren?

Bron: CDA Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services