Het kloppend hart van Waterland
Live

CDA Waterland: "Praat op 7 februari mee over 'Landbouw of water'"

Gepubliceerd: Dinsdag 29 januari 2019 13:34

CDA Waterland:

Foto: Friesland Post

Hoe houden agrarische bedrijven in Noord-Holland het hoofd boven water? Zijn landbouw en veeteelt hier nog toekomstbestendig? Moeten we veengebieden onder water zetten? Minder landbouw en veeteelt in Noord-Holland?

Het tegengaan van bodemdaling, wijzigingen in agrarisch natuurbeheer, invoering van fosfaatrechten, veranderende regelgeving rond bemesting en gewasbescherming; de agrarische sector moet zich constant aanpassen en innoveren. Hoe houden agrarische bedrijven en de visserijsector het hoofd boven water? En wat betekenen de wijzigingen in beleid voor de dorpen en voor de leefbaarheid op het platteland?

Daarover zullen Europarlementariër Annie Schreier-Pierik, Gedeputeerde Jaap Bond en Boerin en Statenlid Willemien Koning spreken op donderdagavond 7 februari in Hotel van der Valk Volendam. Annie Schreier-Pierik houdt zich in Europa bezig met de beleidsterreinen; milieubeheer, volksgezondheid, voedselveiligheid, landbouw, plattelandsontwikkeling en visserij. Annie maakt zich sterk voor gezinsbedrijven en een leefbaar platteland. De Europese regelgeving is van grote invloed op het beleid in Nederland.

Gedeputeerde Jaap Bond en CDA woordvoerder landbouw Willemien Koning zullen deze avond inzoomen op de provinciale politiek waar belangrijke items op de agenda staan als bodemdaling, pacht, jacht, uitbreidingsmogelijkheden, natuurbeheer. De uitvoerende regels voor landbouw en plattelandsbeheer worden steeds meer overgedragen aan de provincie.‘’In Noord-Holland is het van groot belang dat er beleid wordt gemaakt dat realistisch, haalbaar en betaalbaar is zodat de agrarische sector toekomstbestendig is, natuurbeheer duurzaam blijft en leefbaarheid op het platteland niet afneemt.’’ De avond is interactief en wordt georganiseerd door CDA Waterland, Edam, Volendam, Beemster, Purmerend en Noord-Holland.

Datum: 7 februari 2019
Locatie: Hotel van der Valk Volendam, Wagenweg 1 Katwoude
Aanvang: 20:00 uur (zaal open 19:30 uur)
Toegang: gratis, voldoende parkeergelegenheid bij het hotel

Bron: CDA Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services