Het kloppend hart van Waterland
Live

CDA: 'Lange afsluiting hefbrug Broek in Waterland onaanvaardbaar'

Gepubliceerd: Zondag 23 november 2014 12:12

CDA: 'Lange afsluiting hefbrug Broek in Waterland onaanvaardbaar'

De provincie Noord-Holland heeft aangekondigd dat de hefbrug in de N247 in Broek in Waterland in zijn geheel moet worden vervangen. In de stuurgroep Bereikbaarheid Waterland is een uitvoeringstermijn van een jaar genoemd.

In de gemeenteraad van Waterland is medegedeeld dat er gedurende de uitvoering van de werkzaamheden alleen voorzieningen worden getroffen voor de doorgang van hulpdiensten en het openbaar vervoer. Dit zou desastreus zijn voor de doorstroming van de gehele regio. Het CDA Waterland vindt een zo lange uitvoeringstermijn met zulke grote negatieve gevolgen onaanvaardbaar en niet uitlegbaar en vraagt het college van B&W om dit bij de provincie Noord Holland aanhangig te maken.

Onlangs is de provinciale weg N247 tussen Broek in Waterland en Monnickendam wegens onderhoudswerkzaamheden gedurende twee weken in de avonden en nachten en in de weekenden afgesloten geweest voor het verkeer. Alleen voor hulpdiensten en het openbaar vervoer was doorgang mogelijk. Tijdens de afsluitingsuren hebben zich in de dorpskernen van Broek in Waterland en Zuiderwoude chaotische taferelen voorgedaan met grote hoeveelheden sluipverkeer. Dit heeft veel overlast veroorzaakt.

Bij de vervanging van de hefbrug voorziet het CDA Waterland soortgelijke taferelen gedurende een veel langere periode. De wegen in de dorpen en in het landelijk gebied zijn hier niet op berekend. Daarnaast kan de A7 een dergelijke toestroom van verkeer niet aan. De A7 tussen Hoorn en Amsterdam geldt nu al als een van de grootste file-aders Nederland. Een uitvoeringsperiode van een jaar - en bijvoorbeeld ook van een half jaar – is onaanvaardbaar. Een korte afsluiting van twee weken in de zomerperiode komt meer in de denkrichting van het CDA. Daar zal uiteraard voor de provincie een prijskaartje aan hangen. Daarom stelt het CDA Waterland vragen aan het college van B&W. Hierin wordt gevraagd wat het college onderneemt om een dergelijke langdurige afsluiting tegen te gaan. Of zij actief betrokken worden bij het besluit van de vervanging van de hefbrug. Verder vragen wij als CDA Waterland aan het college om zich in de richting van de provincie en de omliggende gemeenten actief op te stellen om samen te zoeken naar een aanvaardbare oplossing voor de vervanging van de hefbrug.

Bron: CDA Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services