Het kloppend hart van Waterland
Live

Burgemeesters ontvangen veteranen

Gepubliceerd: Vrijdag 28 juni 2019 16:55

Burgemeesters ontvangen veteranen

Foto: Omroep PIM

Dinsdag 25 juni zijn de veteranen uit drie gemeenten uitgenodigd voor de jaarlijkse Veteranendag, die ditmaal een gezamenlijk initiatief was van de drie gemeenten Waterland, Landsmeer en Edam-Volendam.

Er kwamen heel wat veteranen naar deze bijeenkomst in het gemeentehuis van Waterland, sommigen samen met hun partner. In een ontspannen sfeer werden ze verwelkomd en toegesproken door burgemeester Luzette Kroon. Ook namens haar collega-burgemeesters.

Na het openingswoord was er voor een buffetmaaltijd gezorgd en de dames en heren lieten het zich goed smaken. Na deze Oosterse maaltijd sprak Rahmon Zondervan, veteraan uit Marken, over zijn bijzondere ervaring in Afghanistan, zijn verwondingen en zijn kracht om via de sport te herstellen. Rahmon is momenteel ook betrokken bij de organisatie van de Invictus Games 2020 in Den Haag. Daarna was het woord aan de Staatssecretaris van Defensie, mevrouw Barbara Visser. Zij zocht met name de interactie met de veteranen.

Zaterdag is er een grote Veteranendag in Den Haag. Een aantal van onze regionale veteranen zal daarbij aanwezig zijn.Volgend jaar zal Veteranendag weer gezamenlijk worden georganiseerd.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services