Het kloppend hart van Waterland
Live

Burgemeester Wagenaar leest voor bij SKW

Gepubliceerd: Donderdag 22 januari 2015 17:05

Burgemeester Wagenaar leest voor bij SKW

Op woensdag 21 januari zijn de Nationale Voorleesdagen gestart met het Voorleesontbijt. Burgemeester Wagenaar las voor bij de Stichting Kinderopvang Waterland.

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Centraal tijdens de Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar 2015 Boer Boris gaat naar zee van schrijver Ted van Lieshout en illustrator Philip Homan. 

Het Voorleesontbijt speelt dit jaar in op de campagne Vaders Voor Lezen, waarmee de Leescoalitie vaders wil stimuleren meer (voor) te lezen. Uit onderzoek komt naar voren dat ouders de grootste invloed hebben op het leesplezier van hun kinderen. De helft van de ouders in Nederland leest helemaal niet voor. In gezinnen met belangstelling voor voorlezen, is de moeder in 65% en de vader in 8% van de gevallen degene die dit het vaakste doet. Vaders lezen verhoudingsgewijs dus het minst vaak voor. En dat terwijl een vaderlijk leesvoorbeeld het grootste effect heeft op het leesgedrag van kinderen. Zie ook www.vadersvoorlezen.nl.

Ook bij de Stichting Kinderopvang Waterland werd het Voorleesontbijt gehouden. Burgemeester Wagenaar kwam bij de kinderopvangvestiging in Broek in Waterland langs om daar voor te lezen. De kinderen hingen aan de lippen van de burgemeester, terwijl zij Boer Boris gaat naar Zee voorlas...

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services