Het kloppend hart van Waterland
Live

Burgemeester Van der Weele op stap met de buitendienst

Gepubliceerd: Donderdag 02 september 2021 15:45

Burgemeester Van der Weele op stap met de buitendienst

Foto: Pieter Pereboom

Op woensdag 1 september heeft burgemeester Marian Van der Weele een bijzondere werkdag beleefd bij de buitendienst.

Burgemeester Van der Weele moest vroeg uit de veren, want om 7 uur moest ze zich melden op de gemeentewerf in Katwoude. Daar werd ze ontvangen door de buitendienst en kreeg ze veilige werkkleding.

Daarna was de eerste stop Monnickendam. Ze ging met Brian en Ruud op pad naar de Karn in Monnickendam waar eerst in een uur tijd 20m2 perk weer werd vrijgemaakt van onkruid waardoor de nieuwe beplanting weer volop ruimte kreeg. Burgemeester Van der Weele: "Rijdend door de stad jeuken onze handen om meer aan te pakken. De haagwinde woekert overal. Dat is het grote dilemma van de zeer betrokken groenploeg; men zou meer tijd willen hebben om het groen beter bij te kunnen houden, het budget laat dat echter niet toe, de kunst is om de door de gemeenteraad gestelde onderhoudsnormen zo goed mogelijk uit te voeren!"

De volgende stop was Broek in Waterland waar de burgemeester met Peter naar een melding van een verstopte riolering ging. De verstopping werd zeer kundig getraceerd en vrijgemaakt. Burgemeester Van der Weele: "Weer een inwoner blij gemaakt. Verstopping zat niet in het stuk van de gemeente maar toch de service geboden, da’s nog eens serviceverlening! Ook interessant om de wereld onder de bestrating uitgelegd te krijgen."

De laatste klus op het programma was op Marken. Daar ging de burgemeester met Peter een trottoirband geel verven. Dat was vooral gezellig omdat veel inwoners Peter kennen na 24 jaar werken voor de gemeente en even stoppen voor een praatje terwijl wij doorverven. Zo leerde de burgemeester ook weer meer Markers kennen. Burgemeester Van der Weele: "Wat een leuke leerzame ochtend, ik kom graag weer een keer meehelpen!" 

 

Bron: Gemeente Waterland / Foto's: Pieter Pereboom

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services