Het kloppend hart van Waterland
Live

Burgemeester Van der Weele leest voor tijdens Nationale Voorleesdagen

Gepubliceerd: Dinsdag 01 februari 2022 19:24

Burgemeester Van der Weele leest voor tijdens Nationale Voorleesdagen

Foto: Omroep PIM

De gemeente Waterland nam ook dit jaar weer deel aan de Nationale Voorleesdagen. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Burgemeester Van der Weele las voor aan een twintigtal kinderen van groep 1 en 2 van de basisscholen uit "Maar eerst ving ik een monster" van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer dat verkozen is tot Prentenboek van het Jaar.

De Nationale Voorleesdagen zijn erop gericht om het voorlezen aan kinderen te stimuleren. De openbare bibliotheken vervullen een belangrijke rol in het aanspreken van de doelgroep en werken hierbij onder andere samen met de basisscholen. In dit verband werd in meerdere vestigingen van de bibliotheek in de gemeente Waterland voorgelezen.

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Het vergroot de woordenschat en het taalbegrip van peuters en kleuters. In opdracht van Stichting CPNB en Stichting Lezen is onderzoek gedaan waaruit blijkt dat de helft van de ouders graag meer willen voorlezen dan ze nu doen. Tijdgebrek is daarbij de belangrijkste reden. Ook hebben ouders behoefte aan voorleestips. Welke boeken passen bij de leeftijd? Welke boeken zijn het meest geschikt voor interactief voorlezen? De Nationale Voorleesdagen helpen hierbij.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services