Het kloppend hart van Waterland
Live

Burgemeester op bezoek bij diamanten echtpaar Persijn

Gepubliceerd: Donderdag 03 oktober 2019 11:23

Burgemeester op bezoek bij diamanten echtpaar Persijn

In een huis vol met bloemen en kaarten, ook andere felicitaties, zit het bruidspaar Persijn – Moormann te stralen van geluk. Het is ook geen kleinigheid om 60 jaar getrouwd te zijn. Dit bijzondere feit liet ook burgemeester Kroon natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Zij bracht het diamanten echtpaar een bezoek.

Omringd door een aantal van hun kinderen en kleinkinderen is de stemming feestelijk in de huiskamer. Mevrouw vertelt: “ik woonde in de Tuinstraat en naast ons kwamen mensen wonen uit Indonesië, vroeger Nederlands Indië. Ik hielp een meisje uit dat gezin met de Nederlandse taal en toen zag ik haar oudere broer. Ik was op slag verliefd”. Johan Persijn in geboren op Java en was voor zijn militaire dienst in Suriname geweest. En hij was net weer thuis toen hij Tiny Moormann ontmoette. De liefde was wederzijds. In 1959 is het stel getrouwd en na 60 jaar is de glans niet verdwenen. Wel wat ouder met hier en daar een ongemak, proberen ze het leven goed te leven.

 

Er zijn festiviteiten gepland voor de komende week; thuis, met de buren, in Swaensborch met de afdeling waar meneer een paar keer per week naar toe gaat en een groot feest op zaterdag met familie en genodigden in de Zeilhoek. Ter afsluiting zingt Johan Persijn een Maleis liedje: Burung Ka Ka...

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services