Het kloppend hart van Waterland
Live

Burgemeester nodigt 50 jaar gehuwden uit op gemeentehuis

Gepubliceerd: Vrijdag 14 december 2018 17:14

Burgemeester nodigt 50 jaar gehuwden uit op gemeentehuis

Gastvrouw burgemeester Luzette Kroon verwelkomde maar liefst 23 echtparen op het gemeentehuis die in 1968 zijn getrouwd.

Vorig jaar is de gemeente Waterland gestart met dit initiatief. En ook eerder dit jaar was er al een eerste groep echtparen uitgenodigd die in 1968 in het huwelijksbootje waren gestapt. Een feestelijk versierde zaal in kerstkleuren was vandaag het decor van de ontvangst; samen met koffie en taart.

Burgemeester Kroon verwelkomde ieder persoonlijk en hield een toespraak in de vorm van een quiz. Want de klok ging terug naar de herfst en winter van 1968. Weet u nog: wie werd in april van dat jaar vermoord? Inderdaad, Marten Luther King. En wie op 5 juni van dat jaar? Robert Kennedy. Welke oorlogen waren er zoal en de gedachten gingen uit naar Vietnam en Biafra.

Natuurlijk waren er ook leuke momenten en gebeurtenissen. De fabeltjeskrant met Bor de Wolf, Ada Kok wint goud in Mexico, de club van Rome komt bij elkaar, en Ajax wordt landskampioen. De meesten herinnerden zich de gebeurtenissen goed en zongen mee met Heintje “Ich bau dir ein Schlosz”, de hit van dat jaar.Aan de tafels was het aangenaam gezellig en de stemming zat er goed in. Na een glas en een hapje was er tijd voor de groepsfoto. Met een mooie bos bloemen in de hand ging een ieder daarna weer huiswaarts.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services