Het kloppend hart van Waterland
Live

Burgemeester Kroon neemt onder grote belangstelling afscheid van Waterland

Gepubliceerd: Zondag 02 februari 2020 13:51

Burgemeester Kroon neemt onder grote belangstelling afscheid van Waterland

Foto: Omroep PIM

Op vrijdag 31 januari nam burgemeester Luzette Kroon in de Grote Kerk in Monnickendam onder grote belangstelling afscheid van de gemeente Waterland.

De afscheidsbijeenkomst in de Grote Kerk begon met een bijzondere raadsvergadering. Mr. Arthur van Dijk,  Commissaris van de Koning in Noord-Holland, prees de burgemeester in zijn toespraak en benadrukte dat de gemeente Waterland dan wel een goede burgemeester kwijtraakt, maar dat de provincie Friesland blij mag zijn met haar als nieuwe dijkgraaf.

Na de toespraak van de Commissaris van de Koning was het de beurt aan vertegenwoordigers van de Waterlandse politieke partijen om hun afscheidswoord tot de burgemeester te richten. Vincent Koerse, fractievoorzitter van GroenLinks Waterland, roemde de burgemeester in een speciaal voor haar geschreven loflied, getiteld "Luzette, gravin der dijken". Na de toespraken van de lokale politici kreeg de burgemeester uit handen van de griffier een kado uitgereikt, te weten twee schilderijen van Philine van de Vegte, een kunstenares uit Katwoude.

Vele honderden belangstellenden kwamen naar de afscheidsbijeenkomst, die plaatsvond na afloop van de bijzondere raadsvergadering, om persoonlijk afscheid te nemen van burgemeester Kroon. Tijdens de afscheidsbijeenkomst waren er nog toespraken van Jos Wienen, burgemeester van Haarlem, Beate Janssen van Raay, en Friso de Zeeuw. Daarna nam burgemeester Kroon zelf het woord en in een af en toe bijzonder emotionele toespraak nam zij afscheid van de gemeente. "Mijn boodschap aan u is, dat u zich open blijft stellen. Door onbevangen naar elkaar te luisteren en door elkaar waardering te geven. U zit voor altijd in mijn hart, en ik laat een stukje van mijn ziel hier achter."

Omroep PIM zond de gehele afscheidsbijeenkomst live uit. De herhaling van deze uitzending kunt u kijken op zondag 2 en maandag 3 februari om 19.00 uur.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services