Het kloppend hart van Waterland
Live

Burgemeester Kroon loopt dagje mee met Buitendienst

Gepubliceerd: Donderdag 25 oktober 2018 14:39

Burgemeester Kroon loopt dagje mee met Buitendienst

Woensdag 24 oktober liep burgemeester Kroon een dagje mee met de buitendienst van de gemeente Waterland.

De komende weken loopt een afvaardiging van de gemeenteraad van Waterland een dagje mee met de buitendienst. De laatste tijd zijn de werkzaamheden van de buitendienst onderwerp van gesprek geweest in verband met het inlopen van onderhoudswerkzaamheden. Om inzicht te geven in het reilen en zeilen van de buitendienst nemen de medewerkers van de buitendienst de raadsleden een dag onder hun hoede. Door mee te lopen maken raadsleden zo kennis met de drie disciplines van de buitendienst: Riolen en Wegen, Groenonderhoud, en Afvalbakken/Zwerfvuil.

Eerder liep bijvoorbeeld PvdA raadslid Henk van Berkum mee met de buitendienst op Marken. Hij hielp daar mee met het herstellen van het straatwerk. En ook wethouder Astrid van de Weijenberg liep een dagje mee en maakte kennis met het groenonderhoud.


Burgemeester Kroon ging mee met de buitendienst en hielp in de ochtend eerst mee met het aanleggen van een in- en uitrit. In de middag stond er een ietwat smeriger karwei op het programma, want toen hielp zij met het ontstoppen van een riool in Ilpendam. Dat bleek een lastige klus te zijn waarbij het lastig zoeken was in oude systemen. Maar uiteindelijk wist de buitendienst de klus toch te klaren. Burgemeester Kroon: "Wat een respect heb ik voor onze medewerkers buitendienst!".
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services