Het kloppend hart van Waterland
Live

Bureninitiatief leidt tot mooi natuur- en speelterrein

Gepubliceerd: Zaterdag 31 juli 2021 12:32

Bureninitiatief leidt tot mooi natuur- en speelterrein

Tussen de Cornelis Dirkszoonlaan en het Tedingh van Berkhoutplantsoen ligt een grasveldje waar alleen onkruid groeide. Tot vorig jaar. Toen staken diverse buren de koppen bij elkaar en vooral de handen uit de mouwen om dit veldje om te toveren. 

Nieuwe planten, een bloementuin voor de bijen, een grasveld dat regelmatig gemaaid wordt ,en speelmateriaal voor de kinderen. Aan picknicktafels kun je zitten om een spelletje boter-kaas-en-eieren of mens-erger-je-niet te spelen. En daarnaast is er een waterbaantje, kun je badmintonnen of een ander spel uit de emmer pakken. De losse spellen worden ’s avonds naar binnen gehaald. 

Het pleintje heeft zelfs een naam gekregen, ConTed (vernoemd naar de de straat en het plantsoen in de buurt). Er hangen ook twee opvallende vlaggen. Een is de regenboogvlag die aangeeft dat iedereen welkom is en de ander is een vlag met een bij erop die de speciale ConTed-vlag is. Ook is er een mini-bieb waar je een boek uit kunt halen of juist erin leggen. Ernaast staat een busje waar je een donatie in kunt doen waarmee ze nieuwe planten of spellen kunnen kopen.

PIM sprak met Patricia en Thijs Water, Hanneke Wolff, Rita van Vliet en Ester Stokhof. Buurvrouw Anita van Zaanen was niet bij het gesprek, maar hoort er ook bij. 

Iedereen is welkom er te komen spelen, helemaal op burendag op 25 september. Er wordt nog gezocht naar een sponsor voor een speciale tegel tegen zinloos geweld. Meer informatie kun je vinden op hun eigen Facebookpagina: ConTed Team.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services