Het kloppend hart van Waterland
Live

Burendag bij Vereniging Oud Monnickendam

Gepubliceerd: Zondag 26 september 2021 13:25

Burendag bij Vereniging Oud Monnickendam

Foto: Ria Houweling

Ieder jaar wordt er in heel Nederland Burendag georganiseerd. In Waterland waren meerdere initiatieven te bezoeken. En deze zaterdag 25 september stonden de deuren van gebouw De Stegh ook open voor de buren.

Vereniging Oud Monnickendam gebruikt dit gebouw als verenigingsgebouw. De Burendagvlag hangt uitnodigend aan de gevel. Op de steiger staat een schoolbord waar Koffie met appeltaart op vermeld staat. Ook PIM kon deze uitnodigende woorden niet weerstaan.

Binnen zitten rondom de tafel een aantal mensen met elkaar te praten. Direct wordt er koffie aangeboden. De organisatoren van deze dag, Cees Groenewoud en Jan Dekker, beiden lid van de vereniging, vertellen dat zij elk jaar meedoen met Burendag. En als extraatje kregen zij weer van de buren, appeltaarten aangeboden.

De appeltaart wordt als ijsbreker gebruikt en al snel gaat het gesprek met onze vooralsnog onbekende buurman over de geschiedenis van Monnickendam. Cees geeft aan dat er door de gehele dag veel mensen zijn binnengelopen. Een vrouw vertelde dat ze normaal niet naar binnen durft te lopen maar wel nieuwsgierig is. 

Vandaag was een mooie gelegenheid om binnen te lopen. Bij het afscheid zei Cees enthousiast: Tot volgend jaar.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services