Het kloppend hart van Waterland
Live

Buiten sport & spel spektakel jongeren 12 t/m 17 jaar

Gepubliceerd: Maandag 01 maart 2021 16:29

Buiten sport & spel spektakel jongeren 12 t/m 17 jaar

Foto: Team Sportservice

Gevoelens van eenzaamheid en somberheid zijn negatieve effecten van de langdurige coronamaatregelen. Voor jongeren is er weinig ruimte voor ontmoeting door de sluiting van de scholen en de regel om met maximaal twee personen buiten te zijn. Gelukkig geldt er voor jongeren van 12 t/m 17 jaar een uitzondering op dit laatste wanneer het gaat om sporten op een verenigingsterrein.

Het jeugdteam van de gemeente, Team Sportservice en de jongerenwerkers van de Bolder hebben de handen inééngeslagen. Met medewerking van buitensportverenigingen en input van meerdere partners (Praktijk Zonnepad, de huisartsenpraktijken/ praktijkondersteuners jeugd), is er in korte tijd een breed activiteitenprogramma samengesteld: het buiten sport en spel spektakel.
De sportactiviteiten starten op maandag 1 maart en vinden plaats in Broek in Waterland, Ilpendam, Marken en Monnickendam.

Het aanbod
Met dit activiteitenprogramma bieden we jongeren de mogelijkheid op ontmoeting en verbinding met leeftijdsgenoten. De komende 3 maanden is er gelegenheid om kennis te maken met o.a. rugby, kickboksen, bootcamps en ‘bubble voetbal’ naast clinics in atletiek, handbal, basketbal en hockey. Niet enkel regulier aanbod voor jeugdige verenigingsleden maar ook andere sporten en verrassende spelvormen, bedoeld voor zoveel mogelijk jongeren. Zie bijgevoegde flyer voor meer informatie.

Vanaf 1 maart t/m 31 mei worden op onderstaande locatie, dagen en tijden onderstaande programma’s aangeboden. Deelname is gratis:

Maandag:: Ilpendam, 15:30 - 16:30 uur, SV Ilpendam
Dinsdag: Broek in Waterland, 15.30 – 16.30 uur, SDOBWoensdag: Monnickendam, 16.00 – 17.00 uur, Wisselende locaties
Donderdag: Monnickendam, 16.00 – 17.00 uur, VV Monnickendam
Vrijdag: Marken, 16.00 – 17.00 uur, SV Marken

Per activiteit is er ruimte voor maximaal 30 deelnemers en jongeren moeten zich altijd online aanmelden via de website https://www.noordhollandactief.nl of via de QR-code op de flyer.

Voor de invulling van het tweede blok van het programma (vanaf half april) nemen wij de ervaringen en input van jongeren graag mee. Vanaf begin april is ook dit programma terug te vinden op bovenstaande website.

Uiteraard wordt er zorgvuldig rekening gehouden met de meest actuele wet- en regelgeving. Het is om deze reden niet de bedoeling dat er toeschouwers aanwezig zijn tijdens de activiteiten. Hopelijk bieden we met deze sportactiviteiten op een veilige en gezonde manier verlichting en plezier.

Ondersteuning
Het jongerenwerk zal zo veel mogelijk aanwezig zijn tijdens de activiteiten. Vanuit een goed contact is het doel te achterhalen welke behoeften, interesses en ideeën er zijn in deze moeilijke tijd en bieden wij ook een luisterend oor.

Jongerenwerk en Team Sportservice is ook via de mail bereikbaar:
Jerome den Enting (jongerenwerker) jongerenwerker@waterland.nl
Ayoub Lamarti (jongerenwerker) a.lamartisports@hotmail.com
Rachel Plaggenburg (Team Sportservice) rplaggenburg@teamsportservice.nl

Heeft u of uw kind een hulpvraag of wilt u of uw kind met iemand praten over de impact van de coronamaatregelen? Dan kunt u ook contact opnemen met het jeugdteam. Het jeugdteam van de gemeente Waterland is bereikbaar via jeugdconsulenten@waterland.nl

Vragen
Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met Charlotte Kruidenberg van de afdeling Sociaal Domein via telefoonnummer (0299) 658 556 of via e-mail charlotte.kruidenberg@waterland.nl.

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services