Het kloppend hart van Waterland
Live

Broeker start succesvolle crowdfundingsactie voor politie

Gepubliceerd: Maandag 24 mei 2021 20:09

Broeker start succesvolle crowdfundingsactie voor politie

Nick Schallies, inwoner van Broek in Waterland, is een crowdfundingsactie gestart om de politieagenten te bedanken die geholpen hebben bij de arrestatie van de daders van het schietincident in Broek in Waterland. Hij had veel bewondering voor het optreden van de politie. Zij hebben de daders van de overval in Amsterdam-Noord in de Broekerstraten en het weiland achtervolgd en kunnen aanhouden. 

De daders waren in bezit van machinegeweren en schoten daar ook mee. Een van de daders is daarbij omgekomen. De Broeker inwoners kon het niet ontgaan zijn en de mensen die rond het weiland en in de straten eromheen wonen, hebben angstige momenten gekend. Er hing een helicopter boven het dorp om de daders te volgen, er reden tientallen politiewagens naar Broek en de schoten waren tot ver te horen. Een heftige middag dus.

Daags na deze ‘wild-west film’ wilde Nick Schallies een bedankje organiseren voor de moedige politie-agenten. Hij zond een berichtje in de buurtapp en dat werd positief ontvangen. Hij maakte een Facebookpagina aan voor de crowdfundingsactie en vroeg de Broekers een donatie te doen als dank aan de politie. Hij wilde 100 euro ophalen voor bloemen en chocolade. Inmiddels staat de teller op 7400 euro, een ongekend succes. Hij is met de politie in gesprek over welke mensen bij de actie betrokken waren en wat voor geschenk je eigenlijk mag geven. Ze mogen niet omgekocht worden dus er zijn strikte regels voor geschenken.

De actie loopt nog een paar dagen door. Hij laat PIM nog weten in welke vorm de politiemensen bedankt worden.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services