Het kloppend hart van Waterland
Live

Broek in Waterland heel even een museum rijker

Gepubliceerd: Maandag 07 januari 2019 13:06

Broek in Waterland heel even een museum rijker

Foto: Omroep PIM

De oplettende Broeker heeft het al gezien: er hangt een nieuw bewegwijzeringsbord in Broek in Waterland. Naast de begraafplaats, de Broeker Kerk en Het Broeker Huis hangt er een bordje voor het Noord-Zuid Derby Museum. Maar wat is daar te zien? Omroep PIM nam een kijkje in het unieke museum dat een belangrijk stukje geschiedenis bewaart.

We nemen u mee naar het jaar 2012, naar café De Drie Noten want daar is de voetbalderby tussen Broek Noord en Broek Zuid geboren. Op een dinsdagavond na een zware training verzamelden enkele spelers van Zuid zich in het café. Na enkele biertjes kwamen de grote woorden: "we zullen die kakkers uit Noord eens mores leren". En het bleef niet bij die uitspraak want op die dinsdagavond ontstond de dorpsderby.

Zaterdag 12 januari staat alweer de 6de editie op het programma. De tussenstand op dit moment: 3-2 in het voordeel van Noord. Zowel Noord als Zuid zijn zich al maanden aan het voorbereiden op deze wedstrijd, zowel fysiek als mentaal. En om de mentale spanning onderling te verhogen kwam Noord op het idee een pop-up museum te openen. Een museum dat alle belangrijke momenten uit de geschiedenis van de dorpsderby vertegenwoordigd. Helaas voor velen was de opening van het museum van korte duur want na een kleine 2 uur open te zijn geweest ging het museum al weer dicht.

Maar Omroep PIM kreeg een exclusieve uitnodiging om bij de opening aanwezig te zijn en daar hoorde ook een exclusieve rondleiding door een van de directeuren bij.

Opvallend was de grote hoeveelheid aan Noord gerelateerde memorabilia en de lage opkomst van bezoekers vanuit Zuid, welgeteld één Broeker uit Zuid bracht een bezoek aan het museum. Waar was de rest? Dat bleef geheim maar het is wel duidelijk dat beide dorpshelften van Broek in Waterland hun eigen strijdplan hebben.

De dorpsderby wordt gespeeld op zaterdag 12 januari om 16:15 uur op de tweede veld van S.D.O.B. in Broek in Waterland.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services