Het kloppend hart van Waterland
Live

Briljanten huwelijk in Monnickendam

Gepubliceerd: Vrijdag 07 december 2018 10:58

Briljanten huwelijk in Monnickendam

De heer en mevrouw Peereboom zijn 65 jaar getrouwd, een bijzondere mijlpaal. Burgemeester Luzette Kroon was ook al langs gegaan om te feliciteren. Maar ook PIM ging even op bezoek bij het briljanten bruidspaar.

Piet Peereboom is geboren in 1923 en Nienke in 1928. Ze hebben allebei de oorlog bewust meegemaakt, maar leerden elkaar erna kennen. Dat was in de tram van Amsterdam naar Monnickendam, waar de duim van mevrouw tussen de deur kwam en meneer met een zakdoek kwam helpen. Van het een kwam het ander en in 1953 zijn ze getrouwd toen het nieuwbouwhuis in de Tuinstraat af was. Daar wonen ze nog steeds, vanaf het begin naast zus Baukje, die helaas 6 jaar geleden is overleden. Ze kregen drie zonen en een dochter, net als zus Baukje en haar man.

 
Inmiddels zijn er 9 kleinkinderen en een achterkleindochter. Allen waren op het feest ter ere van het huwelijk en de verjaardag van opa en komen regelmatig langs om te eten, of gewoon voor een kopje thee en vertellen wat ze meemaken en helpen indien nodig.
 
Beiden zijn ondanks hun leeftijd nog heel actief, ze lopen en fietsen en gaan geregeld naar de kerk. En meneer Peereboom, die heel veel spreuken spreekwoorden kent, had hierbij aansluitend een mooie spreuk: “Je kan beter verslijten dan roesten”.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services