Het kloppend hart van Waterland
Live

Bridgecursus 'Bridge in een flits' in Monnickendam

Gepubliceerd: Vrijdag 09 december 2016 13:35

Bridgecursus 'Bridge in een flits' in Monnickendam

Bridgedocent Nico Portegijs start vanaf maandag 16 januari 2016 met een aantal lessen in Monnickendam. De lessen vinden plaats van 13.00 - 16.00 uur in De Bolder in Monnickendam.

Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan je veel plezier kunt beleven. Bij bridge speel je samen met je partner die tegenover je zit tegen twee tegenstanders. Je probeert met je partner zo veel mogelijk slagen te halen. Elk spel duurt ongeveer acht minuten.

In competitieverband worden er meestal 24 spellen per sessie gespeeld. Voldoende kansen dus om je te revancheren na een spel dat niet zo goed ging. Omdat je steeds tegen andere paren speelt, is bridge een sociale sport. Je ontmoet veel verschillende mensen en je kunt het overal en tegen iedereen spelen. De spelregels zijn wereldwijd hetzelfde!

Bridge leren is niet moeilijk. Iedereen kan bridge leren, maar het moet wel goed worden uitgelegd. Dat is de reden dat er ook in Monnickendam bridgecursussen gegeven worden. Al vanaf les 1 zit u met de kaarten in de hand. Nico Portegijs is de docent. Hij leert u het spel spelenderwijs.

Bridgeclub Monnickendam en Katwoude speelt iedere dinsdagavond in De Bolder. Maar in de buurt van Monnickendam wordt er ook op andere avonden gespeeld.

Meer informatie over de cursus kunt u krijgen bij Grada Blok via 06-40249116 of per mail op garda.blok@gmail.com.

Bron: Bridgeclub BMK

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services