Het kloppend hart van Waterland
Live

Bridge dupliceermachine Jaap Schipper neemt afscheid

Gepubliceerd: Maandag 09 september 2019 12:56

Bridge dupliceermachine Jaap Schipper neemt afscheid

Foto: Pieter Pereboom

De Marker Bridge Kroegentocht werd afgelopen zaterdag voor de vijfentwintigste keer georganiseerd door Bridgeclub ‘De Breg’. Voorafgaand aan de prijsuitreiking in dorpshuis Het Trefpunt aan de Kerkbuurt werd Jaap Schipper in het zonnetje gezet, vanwege z’n jarenlange ‘dupliceer’-activiteiten. Jaap stopt met deze arbeidsintensieve taak. Er is nog geen opvolger gevonden.

Wat is dupliceren bij het bridgen?
Eén van de organisatoren, Theo Marijt, bereidt alle bridgespellen voor op papier, waarna Jaap alle kaarten voorbereid. Tijdens de kroegentocht van dit jaar waren er 28 spellen van negen series, dus 225 spellen totaal. Schipper bereidt deze spellen al vijfentwintig jaar voor. Dit kost hem ongeveer 2,5 uur aan tijd per spel van negen series, waarbij z'n echtgenote ook altijd meehelpt. Totaal dus ruim tweeëntwintig uur.

Hij zorgt er zo voor dat alle spellen voor alle niveaus biedbaar zijn. Om die reden stonden de heer en mevrouw Schipper op het podium van het dorpshuis.

De winnaars van de Bridge Kroegentocht werden Joost & Kees Molenaar en wonnen dinerbonnen van Brasserie Restaurant 'De Taanketel'.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services