Het kloppend hart van Waterland
Live

Brandweer Zaanstreek-Waterland rukt 376 keer uit tijdens storm Eunice

Gepubliceerd: Zaterdag 19 februari 2022 10:13

Brandweer Zaanstreek-Waterland rukt 376 keer uit tijdens storm Eunice

Foto: Omroep PIM

Tijdens storm Eunice rukte de brandweer in Zaanstreek-Waterland 376 keer uit om stormschade te herstellen of te stabiliseren.

Op vrijdag 18 februari werd in de loop van de middag een landelijk NL-alert verzonden waarin werd gewaarschuwd voor extreme weersomstandigheden ten gevolge van storm Eunice in grote delen van het land. De oproep was om binnen te blijven en alleen 112 te bellen bij levensgevaarlijke situaties. Dit omdat het landelijke noodnummer al snel overbelast raakte.

In de hele regio werden vrijdag voorzorgsmaatregelen genomen. Zo reden er vanaf 14 uur geen treinen, minder bussen en de GGD hield de teststraten in Zaanstreek-Waterland dicht. Deze blijven nog gesloten tot dinsdag 22 februari. Met windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur raasde Eunice over Waterland. Op veel plekken waaiden bomen om, of deze braken af onder het geweld van de storm. Vanuit de hele regio kwamen meldingen van omgewaaide bomen en andere overlast.

In de loop van de nacht nam storm Eunice in kracht af. In de ochtend was goed te zien dat ook in de gemeente Waterland er veel stormschade was. Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland liet in de ochtend weten: "Ook vanochtend zijn er eenheden op pad om ongeruste bewoners te helpen. Aan al onze hulpverleners in Zaanstreek Waterland: bedankt voor jullie inzet!"

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services