Het kloppend hart van Waterland
Live

Brandweer Monnickendam zorgt weer voor veilige kerstboomverbranding

Gepubliceerd: Maandag 14 januari 2019 17:58

Brandweer Monnickendam zorgt weer voor veilige kerstboomverbranding

Foto: Omroep PIM

De jaarlijkse kerstbomenverbranding op het Hemmeland leek eerder op de dag te verregenen, maar gelukkig was het op tijd droog. De brandweer had met hulp van kinderen de kerstbomen opgehaald en er een mooie stapel van gemaakt op het surfstrandje. Wel zo’n 1000 bomen lagen er.

Om 17.00 uur stak de brandweer de stapel aan en meteen voelde je de warmte. Eromheen stond veel publiek, kinderen en hun ouders en andere liefhebbers van georganiseerd vuur. Iedereen moest op een veilige afstand blijven staan, en kon bij het kijken naar het grote vuur ook een bekertje warme chocolademelk of erwtensoep halen.

Er waren kinderen die grote hoeveelheden bomen op hadden gehaald. Gemiddeld kon de brandweer daar zo'n 80 bomen ophalen. Met een uitschieter die maar liefst 208 bomen had opgehaald! En het is natuurlijk een feestje om ze dan te zien branden. Helemaal omdat de brandweer de kinderen ook de brandweerslang liet vasthouden om ook zelf echt met water te spuiten! En zijn er kinderen die brandweerman/vrouw willen worden? Nou reken maar! Desnoods snel met behulp van een tijdmachine!

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services