Het kloppend hart van Waterland
Live

Bouwkuip gemaal Monnickendam nog 1 keer open voor publiek

Gepubliceerd: Donderdag 08 december 2022 17:43

Bouwkuip gemaal Monnickendam nog 1 keer open voor publiek

Foto: HHNK

Zaterdag 17 december 2022 is het tussen 10.00 en 16.00 uur mogelijk om nog één keer in de bouwkuip van gemaal Monnickendam te kijken. Een jaar geleden toonden we de overblijfselen van de gevonden laatmiddeleeuwse sluis. En nu is de bouwkuip gevuld met staal en beton voor het nieuwe gemaal. Het is voor de laatste keer mogelijk om de bouwkuip te bezoeken en door de maalgang te lopen die straks onder de grond ligt en er water doorstroomt.

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan het gemaal dat straks voor het grootste deel onder de grond zit en niet meer zichtbaar is. Een mooie gelegenheid voor geïnteresseerden om nog één keer door de bouwkuip te lopen omdat het straks niet meer mogelijk is.

Bezoek aan de bouwkuip van Gemaal Monnickendam
Tijdens de open dag gaan we onder begeleiding van medewerkers van het bouwteam de bouwkuip in om met eigen ogen te zien hoe groot het gemaal (onder de grond) wordt. We lopen door de maalgang waar straks als het gemaal klaar is, 400.000 liter water per minuut door kan stromen en zien waar het bedieningsgebouw komt te staan.

Toegang van de bouwkuip zaterdag 17 december tussen 10.00 en 16.00uur
- Om het bezoek aan de bouwkuip van het gemaal veilig te laten verlopen maken we gebruik van een inschrijfsysteem met een tijdslot van 10 minuten.
- Het complete bezoek duurt ongeveer een half uur.
- Per tijdslot kunnen maximaal 15 bezoekers inschrijven ('Vol-is-Vol').
- Het toegangskaartje is persoonlijk en niet overdraagbaar. Toegang is alleen mogelijk met een geldig toegangsbewijs.
- Voor aanmelden ga naar www.hhnk.nl/opendag.

Kleding en toegankelijkheid
De locatie is een bouwterrein, trek stevige schoenen aan en kleding die misschien nat of vies kan worden. De bouwkuip is alleen via trappentorens te bereiken. Voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten is de open dag helaas niet geschikt.

Adres en start rondleiding
De rondleiding start en eindigt op het parkeerterrein van het kantoor Alliantie Markermeerdijken, Hoogedijk 1D, 1145 PM Katwoude. Hier kunt u de auto of fiets parkeren. Bij het aanmelden ontvangt u een veiligheidshesje. We vragen u ca. 5 á 10 minuten van tevoren aanwezig te zijn.

Voor meer informatie over het project, kijk de website: www.hhnk.nl/gemaal-monnickendam.

Bron: HHNK

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services