Het kloppend hart van Waterland
Live

Bouw mee aan het Sportakkoord Waterland

Gepubliceerd: Donderdag 06 februari 2020 12:25

Bouw mee aan het Sportakkoord Waterland

Foto: SportSupport

Samen plezier beleven aan sporten en bewegen! Dat is de kern van het Nationaal Sportakkoord dat in 2018 is gesloten. Wij hebben de handen ineengeslagen voor een lokale vertaling. Want plezier in sport en bewegen, dat gunnen we alle inwoners van Waterland! Wilt u met ons meedenken en -werken? Of bent u benieuwd wat het Sportakkoord Waterland voor uw organisatie of vereniging betekent? Wij nodigen u van harte uit voor de Kick Off op woensdagavond 4 maart a.s. van 19.30 tot 21.30 uur, locatie wordt later bekend gemaakt.

Oproep van de minister van Sport
Het Nationaal Sportakkoord heeft tot doel om sport en bewegen zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor alle Nederlanders. Daarvoor zijn goede sportvoorzieningen nodig, topsport die inspireert, maar ook een buitenruimte die uitdaagt om te bewegen. Van sportclub tot trapveldje dus!

Minister van Sport Bruno Bruins deed bij de ondertekening van het Sportakkoord direct een beroep op alle lokale partijen: “Het moet van het papier af, het moet de regio in!” En om dat te bereiken stelt de minister een sportformateur (procesbegeleiding om het lokale sportakkoord te realiseren) en een uitvoerings- en ondersteuningsbudgetten beschikbaar.

Waarom een Sportakkoord Waterland?
Sporten is meer dan gezond bezig zijn. Kinderen kunnen zich beter concentreren op school door te sporten. Ze worden zelfverzekerder en hun motoriek verbetert. Sport leert jong en oud over respect en omgangsnormen. Sport brengt mensen samen ongeacht leeftijd, achtergrond en fysieke mogelijkheden. Sport verenigt!

Met sterke samenwerkingen tussen sport-, zorg- en welzijnsaanbieders, onderwijs, bedrijfsleven en overheid werken we dus samen aan een actiever en sportiever Waterland én brengen we inwoners samen. Een win-win situatie!

Doet u mee?
De gemeente Waterland, Team Sportservice en sportformateur Bas de Wit hebben de oproep van de minister opgepakt om alle geïnteresseerden bijeen te vragen en u verder te informeren. We kunnen uw hulp en expertise goed gebruiken. Want een lokaal Sportakkoord vraagt om teamwork! We hopen u dan ook graag te zien 4 maart a.s.!

Aanmelden kan via sportakkoord.waterland@sportsupport.nl. Meer informatie staat op sportsupport.nl/sportakkoordwaterland.

 

Bron: SportSupport

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services