Het kloppend hart van Waterland
Live

Boerenkool Benefiet Diner in Overleek

Gepubliceerd: Vrijdag 23 januari 2015 16:04

Boerenkool Benefiet Diner in Overleek

Om geld op te halen voor stichting Hoeboeh worden er elk jaar verschillende acties georganiseerd, waaronder een gezamenlijke boerenkoolmaaltijd in de loods van De Struunhoeve in Overleek.

Al in 1989 gingen de eerste hulpgoederen vanuit Overleek naar Roemenie. Voor Piet en Ineke de Boer was dit hun eerste kennismaking met het land en de mensen, en vanaf dat moment hebben zij zich altijd vol enthousiasme ingezet om de allerarmsten te ondersteunen.

De Stichting Hulp Oost-Europa Buurtschap Overleek en Helpers, of kortweg Stichting Hoeboeh, heeft als doelstelling: "het inzamelen en transporteren van goede hulpgoederen van Nederland naar Roemenië en andere landen in Oost Europa". Eerst werd er alleen hulp aan Roemenie gegeven, en heette de stichting nog Boeh (Buurtschap Overleek en Helpers). Maar in de loop der jaren werd er steeds meer voor Oost-Europa gedaan en daarom is de naam uitgebreid. Samen met Nel en Mannes Schurink zijn Piet en Ineke de stuwende kracht achter de stichting. Inmiddels geeft Hoeboeh hulp aan 6 maatschappelijke en sociale projecten. Meerdere keren per jaar gaan er transporten met hulpgoederen richting Oost-Europa.

Jaarlijks organiseert de Stichting Hoeboeh meerdere acties om geld in te zamelen voor de hulp aan Oost-Europa. Zo wordt er een vaartocht georganiseerd door Waterland, is er elk jaar een bingo, worden er allerlei ingezamelde spullen verkocht in een winkeltje bij Piet en Ineke aan huis, is er een Kerstmarkt, een Geraniummarkt, maar ook wordt er elk jaar weer een Boerenkool Benefiet Diner georganiseerd. Dit jaar kwamen er zo'n 70 mensen af op de heerlijke maaltijd, die al vele jaren wordt georganiseerd in de loods van De Struunhoeve in Overleek.

Kilo en kilo's aan boerenkool en worst werden er door de vele vrijwilligers bereid, en een ieder kon zich tegoed doen aan de heerlijke maaltijd. De opbrengst komt volledig ten goede aan de stichting. In maart zal er weer een transport richting Oost-Europe vertrekken.

Meer informatie over stichting Hoeboeh: www.hulpoosteuropamonnickendam.nl

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services