Het kloppend hart van Waterland
Live

Bob de Vries wint Zwemmeland 2018; Femke Swier beste vrouw

Gepubliceerd: Zondag 02 september 2018 17:02

Bob de Vries wint Zwemmeland 2018; Femke Swier beste vrouw

Foto: Pieter Pereboom

De 6e editie van Zwemmeland is gewonnen door Bob de Vries. Tweede werd Jordy Kok uit Broek in Waterland, die vorig jaar nog wist te winnen. Beste vrouw was Femke Swier.

Zondagmiddag werd rond het middaguur het startsein gegeven voor het zwemfestijn 'Zwemmeland 2018'. Een zwemtocht van 3,5 km van Marken naar Monnickendam. Van de 229 inschrijvingen, deden er 190 personen mee aan het zwemspektakel. De start was op de officiƫle zwemlocatie van Marken nabij de haven en de finish was op het Hemmeland.

De deelnemers konden hun kleding inleveren bij de organisatie, die deze 'bagage' naar het Hemmeland bracht. Er was een windkracht noordoost 3 op de Gouwzee en de watertemperatuur was 17,6 graden, meldde organisator Peter de Gooijer.

Iedereen moest binnen twee uur het Hemmeland hebben bereikt, anders werden ze uit het water gehaald. KNRM Marken was (wederom) met twee boten op het water om toezicht te houden en eventueel personen uit het water te halen, als het niet meer ging. Ook namens de organisatie voeren er diverse boten mee.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom (www.markernieuws.com)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services