Het kloppend hart van Waterland
Live

BNC doet mee aan Internationale Dag van de Vrede

Gepubliceerd: Zaterdag 23 september 2017 14:48

BNC doet mee aan Internationale Dag van de Vrede

Sinds enige tijd, is het Bernard Nieuwentijt College in Monnickendam UNESCO school. En donderdag 21 september 2017 is in de gehele wereld de Dag van de Vrede. Daarom had een groep docenten samen met de schoolleiding het initiatief genomen om met de leerlingen van de onderbouw, de klassen 1 en 2 aan deze dag extra aandacht te besteden.

De Dag van de Vrede. Ja, en die vrede kan wel een duwtje in de goede richting hebben. Gezien de beelden die ons dagelijks via de media uit de wereld bereiken is nadenken en stilstaan bij vrede geen overbodige luxe.

Een groep vluchtelingen die in Monnickendam woont was gevraagd te vertellen over hun ervaringen. Dat was indrukwekkend en vaak ook emotioneel. Zo hoorden de leerlingen uit de mond van mensen uit Syrië, Noord Sudan, Armenië, Somalië en Iran waarom zij zijn gevlucht.

In de klas werd daarna getekend, gesproken over wat voor indruk dat op de leerlingen maakte. Vredesduiven kwamen in een boom te hangen, en de tekeningen maakten duidelijk wat de leerlingen beleefden.

Ter afsluiting kwamen alle leerlingen, hun leraren en de vluchtelingen samen op de binnenplein om het Vredessymbool te maken, u weet wel, de cirkel met de middellijn en dan vanuit het middelpunt twee schuine lijnen naar de cirkelrand.

Zo laat het BNC weer zien dat school ook een maatschappelijke taak heeft.Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services