Het kloppend hart van Waterland
Live

Blije gezichten tijdens de sportspektakels

Gepubliceerd: Vrijdag 02 november 2018 09:54

Blije gezichten tijdens de sportspektakels

Foto: Sportservice Zaanstreek-Waterland

In de Herfstvakantie heeft Team Sportservice Zaanstreek-Warterland twee sportspektakels georganiseerd. In het Sportfonsenbad met wateractiviteiten en in sporthal het Spil clinics basketbal, zaalvoetbal en atletiek.

Zwemspektakel
Tijdens het zwemspektakel konden kinderen deelnemen aan waterpolo, duiken onder water, vlotvaren en natuurlijk op de loopmat. Er waren drie groepen, deze werden ingedeeld op leeftijd. De uitdaging was om met de waterspelletjes je eigen leeftijdsgenoten te verslaan. Die uitdagingen gingen de meeste kinderen vol overgave aan. Over de loopmat glijdend het einde halen was al een uitdaging. Fanatiek vlotvaren, waarbij de kinderen ook verplicht moesten samenwerken. Daarnaast ook het materiaal zo snel mogelijk opduiken en natuurlijk zoveel mogelijk scoren met waterpolo. De kinderen vermaakten zich in ieder geval prima.

Spotspektakel
Zo’n 25 kinderen kwamen op de sportclinics van The Monks (basketbal), FC Kondo Budjang (zaalvoetbal) en Lycurgus (atletiek) af. De kinderen konden tijdens deze clinics hun skills laten zien, maar daarnaast ook hun skills showen. Bij basketbal hebben de kinderen een lay up leren maken en verschillende techniekvormen werden hun aangeleerd. Deze waren terug te zien in de partijvorm. Bij zaalvoetbal waren het mikspelletjes en 1 tegen 1 en 2 tegen 2 vormen. Hier werd de trukendoos uit de kast gehaald om tegenstanders te passeren en te scoren. Bij de clinic atletiek kregen de kinderen loopscholing, gingen zij kogelstoten en hoogspringen.

De aanwezige deelnemers gingen bezweet en voldaan naar huis toe. Vooral het enthousiasme en de blije gezichten deed ons deugd. Doordat dit een groot succes was gaan we dit zeker nog eens organiseren in de kerstvakantie. Hiervan wordt iedereen weer op de hoogte gesteld. De kinderen hebben in ieder geval erg genoten. Hopelijk tot de volgende keer!
 
Bron: Sportservice Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services