Het kloppend hart van Waterland
Live

Bijna 40 jaar zingen op Kerstochtend

Gepubliceerd: Maandag 23 december 2019 16:19

Bijna 40 jaar zingen op Kerstochtend

Foto: Ria Houweling

In december 1980 werd het idee geboren om op kerstochtend te gaan zingen op straat, om 7.00 uur, startend bij de Grote Kerk in Monnickendam. Toen werd gestart met vijf deelnemers, familie, buren, konden de organisatoren niet vermoeden dat het zou uitgroeien tot vijftig tot zestig deelnemers in 2018.

Wat is het geheim? Martin Visser, een van de huidige organisatoren: "Het is authentiek. We zingen over kerstfeest, Jezus is geboren in een kribbe; geen beeldschermen, geen geluidsboxen, geen dikke ho-ho kerstmannen. De rust van de vroege kerstochtend geeft het gevoel van vers gevallen sneeuw, waar je als eerste doorheen mag lopen. Het samen zingen en het delen van het gevoel, dat is een echt uppertje. We krijgen van de toehoorders altijd blije reacties. Een gerenommeerd dichter schreef zelfs een gedicht over ons!"

En dit jaar gaan we natuurlijk weer op pad. Iedereen is van harte uitgenodigd. Tekstboeken en gitaarbegeleiding zijn aanwezig. Er is koffie, chocolademelk en kerstbrood na afloop om 8.30 uur in het Weeshuis. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Meer informatie: Marten Horjus, 06-81874222

Bron: Marten Horjus / Foto: Ria Houweling

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services