Het kloppend hart van Waterland
Live

Bidden én geven voor Oekraïne

Gepubliceerd: Zondag 13 maart 2022 09:14

Bidden én geven voor Oekraïne

Foto: Omroep PIM

Op zondag 20 maart organiseren de hervormde gemeenten van Ilpendam en Watergang een bijzondere bijeenkomst. Deze bijeenkomst midden in de veertigdagentijd staat in het teken van de hulp aan Oekraïne. Heel deze periode sparen de gemeenteleden voor dit doel, en in deze dienst komen we samen om te zingen en te bidden. We zingen onder leiding van de plaatselijke muziekgroep ‘All4Him’.

Enkele vluchtelingen uit Oekraïne zullen aanwezig zijn. Eén van hen, een theologiestudent, Vitalic Zherbina uit Zhitomir, zal iets vertellen over het drama dat zich daar voltrekt. Hij zal met ons ook iets delen van zijn hoop. Samen zullen ze enkele liederen zingen. Zo krijgen deze vluchtelingen een stem in ons midden! En met hen zingen en bidden brengt diepe verbondenheid.

‘About Three’, een kleine zanggroep, zal tijdens deze bijeenkomst ook optreden. Zij zullen onder andere het bekende ‘Prayer for Ukraine’ ten gehore brengen. De naam van de groep verwijst naar de Drie-enig God. En het is deze God die we met de gelovigen in Oekraïne aanbidden en van wie we ons ook in deze complexe tijden afhankelijk weten. Vanzelfsprekend is er ook tijd om samen te zingen. Dit doen we onder leiding van de lokale band ‘All4Him’

De dienst vindt plaats van 16.00 - 17.15 uur in de Hervormde Kerk van Ilpendam. Aan het einde van de bijeenkomst is er een collecte voor de christelijke noodhulporganisaties die in Oekraïne actief zijn.

Bron: Hervormde Gemeente Ilpendam-Watergang

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services