Het kloppend hart van Waterland
Live

Bewonersenquête voor profielschets nieuwe burgemeester

Gepubliceerd: Vrijdag 21 februari 2020 14:23

Bewonersenquête voor profielschets nieuwe burgemeester

Bewoners en ondernemers kunnen meedenken over het profiel van de nieuwe burgemeester. Dit kan door de burgemeestersenquête in te vullen.

In de enquête kunnen zij aangeven welke vaardigheden en eigenschappen de nieuwe burgemeester volgens hen mee moet brengen naar Waterland. De online enquête kan van 20 februari tot en met 5 maart online ingevuld worden. Op www.waterland.nl/burgemeester vindt u de korte enquête. Bel de gemeente 0299-658585 als u een papieren exemplaar wilt.

De uitkomsten van de enquête worden meegenomen in de profielschets die de vertrouwenscommissie, gevormd uit gemeenteraadsleden, gaat opstellen. In de profielschets wordt aangegeven wat voor gemeente Waterland is en welk type burgemeester daar het beste bij past. Belangrijk is daarbij ook wat de inwoners van Waterland van de nieuwe burgemeester verwachten? Welke accenten leggen zij en wat moet de burgemeester oppakken? Vandaar dat de gemeente er belang aan hecht dat veel mensen de enquête invullen.

De uitkomsten van de enquête worden ook op www.waterland.nl geplaatst.

Planning voor Waterland een nieuwe burgemeester heeft
Tot 24 februari is Astrid van de Weijenberg waarnemend burgemeester. Na 24 februari benoemt de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, een waarnemend burgemeester tot de nieuwe burgemeester geïnstalleerd is. Op 19 maart stelt de gemeenteraad de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast in het bijzijn van de Commissaris van de Koning. Op basis van de profielschets kunnen sollicitanten reageren op de vacature. Waarschijnlijk in oktober spreekt de gemeenteraad de voorkeur uit voor een kandidaat en draagt de kandidaat voor bij de commissaris van de Koning. Waarschijnlijk in december benoemt de koning de nieuwe burgemeester van Waterland.

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services