Het kloppend hart van Waterland
Live

Bewoners Swaensborch actief op Nationale Balkon Beweegdag

Gepubliceerd: Maandag 07 juni 2021 13:40

Bewoners Swaensborch actief op Nationale Balkon Beweegdag

Foto: Omroep PIM

Het is een drukte van belang in de hal van verzorgingshuis Swaensborch in Monnickendam. De balkons leenden zich niet voor de Beweegdag vandaar dat men de hal als sportruimte had ingericht.

Klokslag 10.30 uur gaat de muziek aan en geeft Rachel Plaggenburg, buurtsportcoach bij team Sportservice, aan dat de warming-up is begonnen. Dus armen omhoog, armen opzij. Er komt zelf een dynaband aan te pas die de deelnemers om hun polsen moeten doen zodat de oefening nog intenser wordt. Aan het einde worden de uitgedeelde klappers gebruikt en ook deze gaan in de lucht. 

Iedereen heeft zichtbaar plezier. Ineens klinkt daar "Het is tijd, de hoogste tijd" uit de speakers en hiermee is de beweegsessie ten einde gekomen. Er wordt nog wat nagekletst in de hal en omroep PIM sprak nog even met dhr. Groeneveld, een van de bewoners. Hij voelde na de oefeningen zijn spieren weer en was enthousiast over deze activiteit.

Rachel gaf aan dat het belangrijk is dat ouderen blijven bewegen. Zij haastte zich trouwens om naar het volgende verzorgingshuis te gaan om daar ook de les te geven. Job van Duijn van Evean vertelde PIM dat hij ook genoten heeft en ook hij gaf aan dat verbinding en beweging erg belangrijk is. Zeker nu het zo een lange tijd niet mogelijk is geweest.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services