Het kloppend hart van Waterland
Live

Bestuurslid Ruud Maarschall verlaat hoogheemraadschap

Gepubliceerd: Vrijdag 18 september 2020 15:30

Bestuurslid Ruud Maarschall verlaat hoogheemraadschap

Foto: HHNK

Dagelijks bestuurslid Ruud Maarschall vertrekt om persoonlijke redenen bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Binnen het dagelijks bestuur is de heer Maarschall verantwoordelijk voor de portefeuilles middelen, duurzaamheid, innovatie en participatie.

De heer Maarschall (73) is sinds 2015 hoogheemraad bij Hollands Noorderkwartier. In de periode 2015 tot 2019 was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles waterketen en duurzaamheid. Sinds 2019 was hij portefeuillehouder financiën. "Het is met pijn in het hart dat ik het hoogheemraadschap ga verlaten om persoonlijke redenen. Ik voel mij zeer betrokken bij de belangrijke maatschappelijke taken van het waterschap. Een waterschap dat middenin de maatschappij staat. We werken aan veilig, schoon en voldoende water, met oog voor mens en natuur. Daar heb ik mij ten volste voor ingezet", aldus de hoogheemraad.

Onder zijn regie zette het hoogheemraadschap ambitieuze stappen op weg naar een klimaatneutraal waterschap in 2025. De heer Maarschall neemt afscheid tijdens de vergadering van het algemeen bestuur op 11 november aanstaande.

Dijkgraaf Luc Kohsiek betreurt het vertrek van de heer Maarschall, maar respecteert zijn keuze. "Ruud Maarschall is een uiterst ervaren, betrokken en innemende bestuurder, die de kunst verstaat om mensen te verenigen. Wij zullen zijn onverbeterlijke manier om de zaken positief te bekijken missen. Onder zijn leiding heeft ons waterschap grote stappen gezet in de energietransitie en in de bevordering van de biodiversiteit. Daarnaast zullen we zijn kundige beheer van onze financiën missen. Wij wensen de heer Maarschall alle goeds."

De partij van de heer Maarschall, Water Natuurlijk, draagt binnenkort een opvolger voor. 

 

Bron: HHNK

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services