Het kloppend hart van Waterland
Live

Bertil Vermeulen start Klooster op het Water

Gepubliceerd: Zondag 05 juli 2020 13:18

Bertil Vermeulen start Klooster op het Water

Een Klooster op het water? Dat triggerde ons wel. Bij een klooster denk je aan een groot pand met allemaal kleine celletjes, met religieuze mensen alleen of met elkaar in gebed. Dus we zijn dat maar eens gaan vragen en kwamen bij Bertil Vermeulen van de Zeeuwse Klipper De Gulden Belofte uit.

“Religieus? Nee het gaat om de stilte, de rust, de bezinning van het klooster.” Op het water, met de geluiden van het kabbelende water, de zeilen, en de vogels kom je helemaal tot rust. Bertil heeft zelf veel gereisd en zich ontwikkeld op het gebied van coaching, voeding en meditatie. Hij begeleidt bijvoorbeeld hoog-sensitieve kinderen met hun ouders. En dat leidde uiteindelijk allemaal tot het Klooster op het Water, waarbij het fysieke klooster zijn schip De Gulden Belofte is. Bertil: "Een ultieme plek om aan aandacht te besteden aan jezelf. Op de Gulden Belofte gaat het als vanzelf, hier staat de wereld even stil."

Bertil houdt van koken, vegetarisch maar vooral ook naar de wensen van de gasten aan boord. Hij is al 15 jaar eigenaar van dit schip en vaart met gasten daar waar de wind ze heen voert. Dat kan rond het IJsselmeer zijn maar bijvoorbeeld ook naar de Wadden. Voor anker, droogvallen of in de haven. Net wat de gasten willen. Nu zijn daar dus reisjes aan gekoppeld met een doel. Yoga, diverse workshops, persoonlijke ontwikkeling, meditatie. Op de website www.kloosterophetwater.nl staat er meer over.

Hoe gaat dat nu met corona?
Ja die 1,5 meter is een probleem. Er is op zich genoeg ruimte aan boord. Er zijn ook gescheiden slaapplaatsen en douches in de kajuit. De Gulden Belofte heeft ook meegedaan aan het protest voor Pampus begin juni, waarbij zo’n 150 historische zeilschepen, waaronder tientallen uit deze regio, letterlijk en figuurlijk ‘voor Pampus’ lagen. Een emotionele noodkreet van een vloot die dreigt te zinken. Daar is vanuit de overheid nog geen versoepeling in de maatregelen aangekondigd, maar Staatssecretaris Mona Keijzer zei wel zaterdag in Op1 dat ze met de bruine vloot in gesprek is. 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services